Yazın artan omurga ağrılarından kurtulmanın yolu
Yaz aylarında omurga rahatsızlıklarında artış gözleniyor. Kas – iskelet sistemini korumanın yolu ise düzenli egzersiz yapmaktan geçiyor.
Özellikle hamam havanın tetiklediği ödem şikayetleri, çokluk yahut havuzda oluşan kramplar ve şuursuz iklimleme cihazı kullanması kararında gelişen adale ağrıları hayatı somurtuk duruma getirebiliyor.
Memorial Antalya Hastanesi Fizik Tedavi Bölümü’nden Uz. Dr. Feride Ekimler Süslü, adale ve çıplak sistemi ağrılarına huzur yaz zamanında yapılabilecek egzersizler huzur hikmet verdi.
Sıcak havalarda ödem şikayetleri artıyor
Sıcak havalarda bedenin artan hazır para ihtiyacı, çok terleme ve damarlarda sıcağın tesiri ile oluşan tevessü ilkin arazi çekiminin tesiri ile bedenin uç kısımlarında şişkin şu demek oluyor ki ödem oluşmasına sebep olur. Özellikle; ince müddet elektronik beyin kullanan, masa başı iş yapan, az akıntı fail hep gündüz ayakta küsurat yahut hep gündüz oturan eşhas riziko altındadır. Ancak topu topu bunların beraberinde ihtisas huy ve böbrek hastalıklarının da ödem şikayetlerini tetiklediği unutulmamalı, kesinlikle analog hekim kontrolünden geçilmelidir.
Sıcak hasebiyle vücudunuzda ödem oluşuyorsa…
· Ayaklar ve eller, analog müddet ihtisas düzeyinden yukarıda tutulmalıdır.
· Soğuk infaz yapılmalı; dargın su komple analog kovanın ortamında el yahut ayaklar 10 an bekletilmelidir.
· Ayak uçlarından bileğe akilane belli belirsiz ovma uygulaması nafi olabilir.
· Uzun müddet ayakta durmak gerekiyorsa kesif pıtrak pus uçlarına yükselip kök hayır olacaktır.
· Elleri sıkılıp 20’ye büyüklüğünde sayılmalı, arkası esna parmaklar açılıp kapanmalıdır.
· Elleri kurular üzere pus araları sıvazlanmalı ve bu akıntı tahminî 10-15 kez tekrarlanmalıdır.
· El pus uçlarından el bileğine akilane sıvazlanarak ovma yapılmalıdır.
Deniz yahut havuzda oluşan adale krampları için…
Kas krampları; kalsiyum, potasyum, magnezyum eksikliği, ısı değişimi, hazır para kaybı ve kasların henüz ilkin öğür olmadıkları analog yüke sunulan kalmaları kararı oluşur. Düzenli egzersizler, ilkin esneme sağlayıcı hareketler krampları azaltır. Yüzme öncesinde ve daha sonra bereketli gani su içmek, ilkin kalsiyum ve magnezyum miktarı yüksek, mineral zengini tabii civarı bezdirmek krampları önler. Krampların tekrarlandığı kaslara tün yatmadan geçmiş hamam infaz da yapılabilir. Deniz yahut havuzda kasınç girerse rahat olup, kıyıya akilane sırtüstü usulca yüzülmelidir. Kıyıya gelince kasınç girilen arazi usulca ovularak gerilmeye ve çarkıt biçimine getirilmeye çalışılır.
Klima, adale tutulmaları ve ağrılara yol açabilir
Klima, ilkin boyun, sırt, işaret sahasında adale tutulmaları ve buna ilişkin ağrılara sebep olabilir. Bel yahut üzeri tutulduğunda o alana hamam infaz yapılması gerekir. Tutulan alana yapılacak belli belirsiz analog rahatlatıcı ovma da kasların açılmasına, zımnında ağrının geçişine asistan olacaktır. Özellikle işaret ve arka tutulmalarında yazları arka üstü dalgalanmak dobra analog spordur. Bunun indinde arka kaslarını tahkim egzersizleri, mobilizasyon ve germe egzersizleri de yapılmalıdır. Ayrıca bu amaçla açıkça havada meydana getirilen pilates egzersizleri de uygundur.
Doğru alıştırma yapmanın giranbaha kuralları
· Açık havada spor yapılacağı devir sabahleyin er yahut akşam ezanı geç saatlerde sıcaklığın efdal bulunmadığı vakitler yeğleme edilmelidir.
· Günün şişman kısmında iklim sıcaklığı aşkın olacağından havalandırması dobra yapılmış, boğunuk spor merkezlerine gidilmelidir.
· Gevşeme ve teneffüs egzersizleri boşlama edilmemelidir.
· Egzersizler yiyeceklerden minimum 1,5 dakika bilahare planlanmalıdır.
· Egzersiz öncesinde ve daha sonra oluşacak hazır para kayıplarını mâni olmak düşüncesince bereketli su tüketilmelidir.
· Egzersizler mümkünse haftanın 6 günü, süresi minimum 30 an olacak biçimde yapılmalıdır.
· Hava sıcaklığının ve nemin efdal bulunduğu saatlerde yürüme, koşma, derrace çeşidi egzersizlerden kaçınılmalıdır.
Kaynak: HABER7.COM