Kabızlık Problemi İçin Altın Değerinde Beslenme Önerileri
Uzmanlar, kabızlık sorununun hafifletilmesine yardımcı olacak şu 12 beslenme önerisinde bulunuyor.
Kabızlığa neden olan sebepler arasında beslenme bozuklukları, yaşam kalitesi ve alınan ilaçlar bu problemin yaşanmasına neden oluyor. Ancak beslenme alışkanlığı ve yaşam tarzındaki bazı değişiklikler kabızlık sorununun giderilmesine yardımcı olabiliyor.
Kabızlık şikayetlerin azalmasında günlük tüketilen yemeklerin büyük etkisi olduğunu belirten uzmanlar, kabızlık probleminin giderilmesi için bazı beslenme önerilerinde bulunuyor:
Kabızlığa Karşı Beslenme Önerileri
- Posa içeriğinden yüksek besinler tercih edin. Bitkilerin sindirilmeyen ve enerji değerli bulunmayan kısmı olan posa, sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı oluyor. Özellikle öğünlere salata eklemek ve ara öğünlerde bol posalı meyveleri kabuklarıyla birlikte yemek posa alımını artmasını sağlıyor,
- meyve sebze seçimlerinde muz, şeftali, patates veya havuç gibi besinlerin yerine armut ve kayısı gibi bağırsak hareketlerini artırıcı meyveler tercih edin.
- Konsantre meyve suları veya taze sıkılmış meyve suları yerine meyvenin kendisinin tüketin.
- Saflaştırılmış ekmek ve tahıl ürünlerinin yerine, tam tahıllı ekmek ve tahıl grupları tercih edin. Şişkinlik gibi problemlere neden olmadığı sürece haftanın 2-3 günü kuru baklagilli yemekler tercih edin.
- Yemek ve salatalar hazırlanırken katı yağlar yerine zeytinyağı ve sıvı yağ karışımları ekleyin. İşlenmiş gıdalardan ve fast food ürünlerden uzak durun.
- Günde mutlaka 2 ile 2.5 litre arasında su için. Gün içindeki su tüketimi sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için çok önemli, 2 adet kuru kayısı ve 1 adet cevizi gece boyunca suda bekletin. Ertesi sabah bu besinleri içinde beklettiğiniz su ile birlikte tüketin.
- Kuru incir, kuru kayısı ve kuru erik ile şekersiz kompostolar hazırlanıp akşam ara öğün olarak 1 kase tüketin.
- Gün içinde 3 ana 3 ara öğün olarak beslenin. Sağlıklı yaşam ve sağlıklı sindirim sistemi için hayatınıza hareket katın.
- Günlük 30 dakika hafif tempolu ile yapılacak yürüyüşler sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ