Hamileliğin İlk 3 Ayında Ne Yemeliyim?

Hamileliğin İlk 3 Ayında Ne Yemeliyim?

Gebelikte Beslenme Hakkında Bilmeniz Gerekenler. Gebelikte beslenme nasıl olmalı? Hayatınızın dönüm noktasını oluşturacak haberi aldınız: Hamilesiniz! Peki bu süreçte ne şekilde beslenmeli, nelere dikkat etmelisiniz?

Hamileliğin ilk 3 aylık döneminde, anne adayının ihtiyaç duyduğu ek kalori miktarı kilosuna göre değişim göstermektedir. Eğer anne adayı zayıf ise, günde ekstra 300 kalori,  normal kiloda ise 200-250 kalori, eğer kilolu ise ek kalori almaması gerekmektedir.  Eğer bulantı ve kusma gibi şikayetler yoksa, ilk aylardan kilo alımı başlar ve kilo alımı da ek kalori miktarı gibi değişiklik gösterir.

Gebeliğin İlk 3 Ayında Nasıl Beslenmeli

Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalı? İlk 3 Ay Nasıl Beslenmeli?

Zayıf anne adayları ilk 3 ayda 4 kilo , normal kilodaki anne adayları 2-3 kilo kadar almalarında bir sakınca bulunmazken, kilolu anne adaylarının ise bu dönemde kilo almaması önerilmektedir. İlk 3 ayda alınan kilo miktarı, hamileliğinizin ileriki dönemlerinin daha sağlıklı olması açısından oldukça önemlidir.

Bu konuda yapılan en büyük yanlışlardan biri kilo almamak için yetersiz beslenme ve bilinçsiz yapılan diyetlerdir. Bu süreçte önemli olan besin değeri yüksek gıdalar tüketerek, kilo kontrolü sağlamaktadır. Hamilelik süresinde hiçbir ana ve ara öğünü atlamamanız gerekmektedir.

Anne Adaylarının Tüketmesi Gereken Besinler

4 porsiyon süt ya da yoğurt
5 köfte büyüklüğünde et, tavuk y    a da balık
3 porsiyon sebze
3-4  porsiyon meyve
2 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ve 1 adet yumurta
Ekmek
1 avuç kuruyemiş (badem, fındık, ceviz)

Bebeğnizin beyin gelişimi için hamileliğinizin ilk dönemlerinde beslenme şekliniz çok önemlidir. Haftada iki gün düzenli olarak balık tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Her gün mutlaka peynir, yoğurt, süt ve yumurta yenmelidir. Ekmek tercihi ise çavdar ya da tam buğdaydan yana olmalıdır.

Bu dönemde bitki çayları, asitli içecekler ve kafein içeren içecekler tüketmekten kaçınmak gerekmektedir.

Mide bulantısı sıkıntısı çeken anne adayları

Yemeklerinizin yağ oranını azaltın,
Kızartma ve kavurma yöntemini kullanmayın,
Aşırı şekerli besinlerden kaçının,
Sıvı tüketimini öğün aralarında yapın,
Kızarmış ekmek, tuzlu, yağsız ve kepekli bisküviler genellikle mide bulantısını bastırdığından, yatmadan önce bu bisküvileri başınızın ucuna koyarak uyanır uyanmaz tüketin,
Az yağlı pilav, makarna, haşlanmış patates tüketin,
Az yağlı yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri, haşlanmış yumurta yiyin,
Haşlama ve ızgara etler yiyin,
Aşırı baharatlı, ketçaplı, mayonezli besinlerden kaçının.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ