Fazla Kilolar Evliliği Kötü Yönde Etkiliyor
Eşlerden birinin kilo alması durumunda kilo alan taraf kadınsa kendine güveni azalıyor, kıskançlık krizleri artıyor ve evliliklerde problemler yaşanabiliyor.

Eşlerden birinin kilo alması halinde kilo alan taraf kadınsa kendine güveni azalır, kıskançlık krizleri artar ve evliliklerde sorunlar yaşanmaya başlar.
Erkeklerin kalori ihtiyaçları kadınlara göre daha çokdur; kadın farkında olmadan eşinin porsiyon büyüklüğünü taklit etmeye, eskisinden daha çok yemeğe başlar. Eşinizin kalbine giden yol midesinden geçer mi acaba? Genellikle erkekler kalorisi çok daha az sağlıklı gıdaları yemeyi tercih ederler.
Evliliğin beraberliği paylaşma ilkesini beslenme alışkanlıklarına da kaydırma eğilimi, eşlerin sohbet, muhabbet derken yemeğin miktarını arttırmaları gibi sonuçlar doğurabilir. Yeni bir hayata başlangıç yapın! Evlilik ertesi ziyaretler evde verilen davetlerde lüzumsuz ikramlardan uzak durun. İlk yemek denemeleri, her şeyin tadına bakmak sebebiyle farkında olmadan alınan kalori demektir. Çözülmemiş problemler, aile olmanın getirdiği sorumluluklar, aile büyükleri anne ve babaların yaşattığı gerginlikler ve stres sebebiyle tüketme alışkanlığını artmamasına dikkat edin.
Flört dönemindeki özenli davranışlar, nazik jestlerin evlilikle beraber devamının gelmemesinin yarattığı hayal kırıklığı ile yaşanan mutsuzluk ve mutsuzluğu teselli için yemek yemeye odaklanmak çözüm değildir. Atılmasın, dökülmesin, kalmasın diye yemekleri bitirmek gibi bir çabada bulunmak çok yanlıştır. Yoğun çalışma hayatı ve ev yaşamı arasında yemeklerin fast food ağırlıklı olarak dışarıdan sipariş edilmesi en büyük yanlışlardan biridir.
İLK ADIMDA NE YAPILMALI?
- Bol bol su için.
- Doymuş yağları azaltın.
- Tuz tüketimini azaltın.
- Şeker alımını azaltın.
- Lif alımını artırın.
- Kaliteli proteinler tüketin.
- Diyet kola ve kahveyi sınırlı tüketin.
- Yumurtayı haftada 3 gün yemelisiniz.
- Kompleks karbonhidratlara, rafine edilmemiş tahıllara beslenmenizde daha çok yer verin.
- Yağsız kırmızı eti daha az; tavuk, hindi, balık gibi beyaz etleri daha çok tüketin.
- Baklagiller bunun yanı sıra bitkisel proteinler içerir; beslenmenizde kesinlikle olması gereklidir.
- Süt ve süt ürünlerini ve probiyotik özellikte olanlarını tüketmelisiniz.
- Günde üç porsiyon sebze, iki porsiyon meyve yemelisiniz. Mümkün olduğunca tabağınız rengarenk olsun, her renk belirli bir antioksidanın varlığına işaret eder.
- Beslenmenize ara öğünler ilave ederek, iştahınızı azaltır ve daha sık ancak daha az yersiniz.