Embriyo Nakli

Embriyo Nakli

Hem kadında hem erkekte sperm ve yumurta ile alakalı çeşitli kusurların olması durumlarda uygulanan bir çeşit tedavi tekniğidir.

Yumurta ve sperm diğer kişi ya da bankalardan alınarak döllenmesi sağlanır. Bu prosedürün sonrasında geliştirilmesi sağlanarak anne adayına nakil edilmesi sağlanır. Bu prosedür için yine yumurta nakli ve sperm naklinde olduğu gibi, kişilerin kendi fiziki ve etnik özelliklerine uygun olacak bağışçıların seçilmesi sağlanır.

Embriyo nakli genetik açıdan her ikisine ait olamayacak bir bebek olsa dahi, kadının hamilelik duygusunu yaşaması, doğum olayını çiftin gerçekleştirip birlikte paylaşacağı ve yine bebeğini kendisinin emzirebilmesi gibi her kadının tatmak istediği özel ve eşi benzeri olmayan duyguları yaşama ihtimalini çiftlere sunmaktadır.

2 ) Embriyo donasyonuna hangi durumlarda müracaatl edilir?
Embriyo donasyonu, kadında ve erkekte üreme hücreleri ile alakalı problemlerin bulunması halinde embriyo donasyonu tedavisi yapılması için müracaat edilir. Embriyo donasyonu tedavisi görmek amacı ile anne adayının tüm sağlık tarama testlerini yaptırması en önemli koşullardan biridir. Bu testler sonucunda, kadının hamileliğe uygun olup olmadığına bakılır. Kadının yaşı 40 yaşından büyük ve erkekte azospermik durumlarda daha fazla embriyo donasyonu tedavisi uygulanmaktadır. Aynı biçimde embriyo donasyonu 40 yaşından büyük ve bekar bayanların çocuk sahibi olmak için başvurdukları tüp bebek tedavisidir.

3 ) Embriyo donasyonunda yumurta için yumurta donorünün seçimi nasıl yapılır?
Yumurta bağışında bulunacak olan kişinin, ailenin özelliklerine göre kan grubu ve fiziksel özellikleri göz önüne alarak, ayrıntılı bir araştırmanın sonrasında seçilerek belirlenir. Yumurta donorünün genç ( 20 yaş ile 29 yaş) sağlıklı ve doğurgan olması seçim ölçütleri arasında en çok dikkat edilen ve en önemli olan konudur.

4 ) Embriyo donasyonunda sperm için banka sperminin seçimi nasıl yapılır?
Tedavi için seçilecek olan banka spermi, ailenin istekleri ile alakalı olarak fiziksel özellikler ve kan grubu göz önüne alınarak, çok dikkatli bir biçimde bankamızdan seçilerek yumurta donorünün yumurta bağış günü sağlanmış olan yumurtalar ile birleştirilmektedir.

Banka spermleri yurt dışında gerekli olan tüm testleri yapılmış, dölleme fonksiyonu son derece yüksek, sayı, dinamiklik ve morfolojik açısından çok iyi standartta sağlıklı ve kaliteli numunelerdir.

5 ) Embriyo donasyonu tedavisi öncesi gerekli olan testler nelerdir?
Embriyo donasyonu tedavisine başlamadan önce bayanlara

• FSH,

• LH,

• E2

• PRL

• TSH,

• T3,

• T4,

• Açlık Kan Şekeri,

• Tam Kan Sayımı,

• HbsAg, ,

• Anti-HCV,

• HIV

testlerinin yapılmalıdır.

Erkek için yalnızca

• HbsAg,

• Anti-HCV,

• HIV testleri istenir.

Bütün testler aç karnına yaptırılır. Testlerin kullanım için geçerlilik süresi 6 aydır.

6 ) Kıbrıs’ta embriyo donasyonu tedavisinin aşamaları nelerdir?
Embriyo donasyonu tedavisi esnasında, yumurta bağışı yapacak olan donorün belirleme edilmesinden sonra, anne adayının adet döngüsü ile başlanır. Hastanın adet görmemesi durumunda, adet düzenleyici ilaçlarında desteği ile donör ve hastanın adet döngüleri uydurulur ve tedavi hazırlığına başlanır.

Tedavide anne adayının rahminin hamileliğe hazırlanması için belirlenen ilaç programı ile birlikte tedaviye hazırlanır. Bu süreç ortalama 15 ile 17 gün civarında sürmektedir. Bu süreç içerisinde hastanın rahim yanıtının değerlendirilmesi için, hastanın belirli günlerde muayenesi istenerek çıkan sonuçlara bakılarak, ilaç programında değişiklik yapılabilir.

Embriyo donasyonu tedavisinin Kıbrıs süreci 3 gündür.

Kıbrıs’ta yapılan embriyo aktarımınin sonrasında 12 gün sonra kanda ßHCG ( hamilelik hormonu ) değerlerine bakılarak hamilelik olup olmadığına bakılır.

7 ) Embriyo donasyonu tedavisinin başarı oranları nelerdir?
Embriyo donasyonu uygulanan donasyon tedavileri içerisinde en etkin olan tüp bebek tekniğidir. Bu tedavi esnasında yumurtalar genç, sağlıklı ve doğurgan anneler tarafından tedarik edilir. Spermler çok kaliteli numunelerdir. Bu nedenden kaynaklı da elde edilecek olan başarı oranı aşağı yukarı % 70 civarındadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ