Bu Bitkisel Yağlar Cilt Bakımı ve Vücut Sağlığı İçin Birebir

Bu Bitkisel Yağlar Cilt Bakımı ve Vücut Sağlığı İçin Birebir

Şifalı bitkiler ve bitkisel yağlar, bir yerimiz ağrıdığında, sağlık sorunlarımızda yada cilt bakımı için doğal yollarla nasıl tedavi olabileceğimizi öğrenmek isteriz. Bizde bu sebebten ötürü hem sağlık hem de cilt sorunları için en faydalı ve evinizde mutlaka bulunması gereken bitkisel yağlar’ı araştırdık. İşte her biri birbirinden şifalı bitkisel yağlar

Kekik Yağının Cilde Faydaları

Kekik yağı vücudunuz için antibiyotik etkisi yaratır. Bu yağ vücudunuza girdikten sonra stafit enfeksiyonları kontrol altına alır ve gelişmesini engeller.
Stafit enfeksiyonu tanımlayacak olursak eğer, bu bakteriler genellikle deride meydana gelir. Çoğu zaman bu bakteriler soruna neden olmazlar ve küçük deri enfeksiyonları şeklinde kendini gösterir.

Ama stafilokok bakteriler vücudunuza girdiyse, kan dolaşımına karışarak eklem, kemik, akciğer veya kalbinizde ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Çay Ağacı Yağının Faydaları

Çay ağacı yağı anti bakteriyel bir yağdır. Özelikle cilt hastalıklarını tedavi etmede önemli bir etkisi mevcuttur.  Egzama, siğil ve sedef hastalığı gibi hastalıklara iyi gelerek şifa bulmanıza yardımcı olabilir.

Sivilcelere Karşı Karanfil Yağı

Karanfil yağı uçucu antibakteriyel yağlardan bir tanesidir.  Ciltte akne oluşumunu büyük ölçüde engeller. Aynı zamanda vücutta yer alan candida gibi enfeksiyonlarla mücadele eder.

Candida enfeksiyonu vücudumuzun her yerinde oluşabilecek bir mantar türüdür.  Özellikle bağırsaklarda, mide de , ciğerler de ve mesane de bulunurlar.
Bu mantarlar tedavi edilmediği taktirde kansere çevirme riski çok fazladır.

Tarçın Yağının Faydaları

Özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda içeceklerinizin içine birkaç damla tarçın yağı damlatmak sizi kendinize getirecektir. Tarçın yağı bağışıklık sisteminizin güçlenmemesine önemli katkılar sağlayacaktır. Antibakteriyel etkiye sahiptir. Bağırsak enfeksiyonlarında kullanımı önerilir. Sedatif etkisi vardır. Kadınlardaki beyaz akıntıya karşı da kullanılır. Kan dolaşımını hızlandırır. Haricen; kaşıntı ve haşere sokmalarına karşı kullanılır.

EVİNİZDE OLMASI GEREKEN FAYDALI BİTKİLER ve BİTKİSEL YAĞLAR

Adaçayı : Antiseptik özelliğinden dolayı diş eti, damak, ağız ve boğaz iltihaplarında etkilidir. Gargara şeklinde de kullanılabilir.
Zencefil : Mide bulantısına karşı kullanılır. Ayrıca öksürük kesici ve soğuk algınlığında kullanılır.
Melisa : Yatıştırıcı etkisinden dolayı sinirsel kaynaklı uyku sorunları ve huzursuzluk durumlarında kullanılır.
Çörekotu : Bağışıklık sistemini güçlendirici, astım ve bronşitte solunum kolaylaştırıcıdır.
Ihlamur : Öksürük kesici ve balgam söktürücü, soğuk algınlığında kullanılır.
Papatya : Mide, barsak sancılarına giderir, idrar söktürücü özelliğe sahiptir.

Kantaron yağı: Eski çağlardan beri kullanılan kantaron yağı yanıklarda ve kapalı yaralarda bitkisel yağlar olarak bir numaralı yardımcınız olmalı. Yanıkları kısa sürede iyileştirdiği gibi, yanık anındaki acıyı dindirir. Yanığın mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller. Yara ve yanık bölge üzerine yeterli miktar tabaka oluşturacak şekilde sürülerek günde en fazla iki kez en az bir hafta boyunca kullanılır. Ancak özellikle hassas ciltlerde güneş ışığına hassasiyet riski nedeniyle doza dikkat edilmeli ve kullanılan bölgeler doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır.

Lavanta yağı: Lavanta yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisiyle bilinmektedir. Adet sancılarının, tansiyon ve baş ağrılarının tedavisinde kullanılır. Üç damla lavanta yağı 10 ml badem yağına eklenir. Adet sancısı için karın bölgesine, tansiyon kaynaklı baş ağrısı için enseye ve şakaklara masaj yapılarak kullanılır.

Okaliptus yağı: Bataklıkların kurumasına yardım eden ve sıtma ağacı olarak da bilinen okaliptus, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum yolları hastalıklarının tedavisinde kullanılır. İki ml okaliptüs uçucu yağı, 50 ml badem yağı içerisine ilave edilerek, bronşit ve astımda göğüs bölgesine masaj yapılarak kullanılır. Bir litre sıcak su içeren kaba 10 damla okaliptüs yağı ilave edilerek inhalasyon yolu ile soğuk algınlığı ve öksürükte solunum yolu antiseptiği olarak kullanılır.

Aynısafa yağı: Yüzyıllardır kozmetikte ve tıpta kullanılan Akdeniz kökenli aynısafa, deri çatlakları, güneş yanıkları ve böcek ısırıkları gibi birçok deri sorununun tedavisinde doğrudan veya krem şeklinde kullanılır.

Karanfil yağı: Çiçek tomurcuğu olan karanfil, özellikle karanfil yağı, diş ağrısını dindirmede kullanılır. Günde üç, dört kez karanfil çiğnenir veya bir parça pamuğun üzerine üç damla uçucu yağ konup günde üç kez ağrıyan dişe veya diş etine uygulanır. Hekime gidene kadar bir ilkyardım yöntemi olarak kullanmak gerekir.

Biberiye yağı: Akdeniz bitkisi olan biberiye, haricen romatizma ve kas ağrılarının tedavisinde kullanılır. Romatizma ve kas ağrılarının tedavisinde, 10 ml sızma zeytinyağına üç damla eklenerek seyreltilir. Ağrıyan eklemler bu karışımla ovulur.

Çay ağacı yağı: Uçuk, akne için çay ağacı yağı iki-üç damla çay ağacı yağı bir kulak çubuğuna damlatılır. Çubuk, uçuk üzerinde 15 saniye tutulur. Uygulama günde üç-dört kez tekrarlanır.

Kekik yağı: Tırnak mantarı için kekik yağı etkilidir. İki-üç damla kekik uçucu yağı kulak çubuğu yardımıyla tırnak mantarı üzerine doğrudan uygulanır. Bu işlemi en az 10 gün süreyle yapmak gerek

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ