SadeKadınlar – Güzellik Sırları

Cilt Bakımı İçin En İyi Doğal Yağlar

Cildiniz için 11 doğal yağı sizler için araştırdık…

Cilt Bakımı İçin En İyi Doğal Yağlar

Her biri farklı amaçlar için kullanılabilecek bitkisel yağlar arasında bazen seçim yapmak gerçekten zorlaşıyor. Sıvı olarak güzellik ve kozmetik endüstrisinde cilt bakımı amacı ile yoğun biçimde kullanılan yağları gelin birlikte inceleyelim. Yüz ve cilt bakım için kullanabileceğiniz doğal yağların en kalitelilerini tercih etmenizi öneririz. Bu kadar değerli olan içeriklerin ucuz olamayacağını unutmayın. Bu yüzden özellikle Türkiye’de aktarlarda satılan her yağa güvenmeyip, kaynağını araştırmanızı tavsiye ederiz.

Cilt Bakımı İçin En İyi Bitkisel Doğal Yağlar

 Kamelya yağı Japonya kökenli Kamelya çiçeğinin yaprak ve tohumlarından elde ediliyor. Çok çabuk emilen bu yağ, yağlı his vermeden ciltte pürüzsüz bir etki yaratıyor. İçeriğindeki antioksidan E vitamini ve Omega 3,Omega 6 ve Omega 9, yaşlandırıcı ve yıpratıcı serbest radikallerin oluşmasını engelliyor. Yüz bakımı ürünlerinde nem koruyucu, besleyici ve kırışıklıkların görünümünü azaltıcı özellikleri nedeniyle kullanılan değerli Kamelya yağı tüm ciltler için ideal. Ürünlerin içerik listesinde Camellia Sinensis (Camellia) Oil olarak görebileceğiniz bu yağ, özellikle yaşlanmaya eğimli, olgun, hassas ve kuru ciltler için uygun.

Kamelya yağı

Japonya kökenli Kamelya çiçeğinin yaprak ve tohumlarından elde ediliyor. Çok çabuk emilen bu yağ, yağlı his vermeden ciltte pürüzsüz bir etki yaratıyor. İçeriğindeki antioksidan E vitamini ve Omega 3,Omega 6 ve Omega 9, yaşlandırıcı ve yıpratıcı serbest radikallerin oluşmasını engelliyor. Yüz bakımı ürünlerinde nem koruyucu, besleyici ve kırışıklıkların görünümünü azaltıcı özellikleri nedeniyle kullanılan değerli Kamelya yağı tüm ciltler için ideal.

Ürünlerin içerik listesinde Camellia Sinensis (Camellia) Oil olarak görebileceğiniz bu yağ, özellikle yaşlanmaya eğimli, olgun, hassas ve kuru ciltler için uygun.

 Tamanu yağı Madagaskar kökenli Tamanu ağaçlarından elde edilen bu yağ, koyu ve yoğun yapılı olmasıyla yüksek nemlendirme özelliğine sahip. Cilt bakım ürünlerinin içerik listesinde Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil isimiyle görebileceğiniz bu yağ, cildi sakinleştirici ve ufak kesikleri tedavi edici özellikleriyle yüz yıllardır tropik adaların yerli halkı tarafından kullanılıyor. Tamanu yağı kuru ciltleri nemlendirmek için çok uygun. Olgun ve hassas ciltler için de birebir.

Tamanu yağı

Madagaskar kökenli Tamanu ağaçlarından elde edilen bu yağ, koyu ve yoğun yapılı olmasıyla yüksek nemlendirme özelliğine sahip. Cilt bakım ürünlerinin içerik listesinde Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Oil isimiyle görebileceğiniz bu yağ, cildi sakinleştirici ve ufak kesikleri tedavi edici özellikleriyle yüz yıllardır tropik adaların yerli halkı tarafından kullanılıyor.

Tamanu yağı kuru ciltleri nemlendirmek için çok uygun. Olgun ve hassas ciltler için de birebir.

 Fındık yağı Fındık yağı deyip geçmeyin. Fındık yağı cilt tarafından hızlıca emiliyor. Sakinleştirici ve yumuşatıcı özellikleriyle kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yoğun şekilde kullanılmaya başladı. Her cilt tipine uygun hafif dokunuşlu bu yağ, özellikle kuru ciltleri mutlu ediyor.

Fındık yağı

Fındık yağı deyip geçmeyin. Fındık yağı cilt tarafından hızlıca emiliyor. Sakinleştirici ve yumuşatıcı özellikleriyle kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yoğun şekilde kullanılmaya başladı. Her cilt tipine uygun hafif dokunuşlu bu yağ, özellikle kuru ciltleri mutlu ediyor.

 Kayısı çekirdeği yağı Ülkemizde sıkça karşımıza çıkan kayısı çekirdeği yağı yurt dışında çok aranan değerli yağlardan biri. Çok hafif dokunuşlu, çabuk emilen bu doğal yağ hem A vitamini hem de doğal yağ asidi oleik asit içeren bir yapıya sahip. Besleyici ve yumuşatıcı özellikleriyle tüm cilt tipleri tarafından kullanılabilir. Ürünlerin içerik listesinde Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil olarak görebilirsiniz.

Kayısı çekirdeği yağı

Ülkemizde sıkça karşımıza çıkan kayısı çekirdeği yağı yurt dışında çok aranan değerli yağlardan biri. Çok hafif dokunuşlu, çabuk emilen bu doğal yağ hem A vitamini hem de doğal yağ asidi oleik asit içeren bir yapıya sahip. Besleyici ve yumuşatıcı özellikleriyle tüm cilt tipleri tarafından kullanılabilir. Ürünlerin içerik listesinde Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil olarak görebilirsiniz.

 Üzüm çekirdeği yağı Doğal yağların içinde en hafif yapılı olanlardan biri üzüm çekirdeği yağı. Ürünlerinizin içerik listesinde Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil olarak görebilirsiniz. Bu yağ üzüm çekirdeklerinin ezilmesiyle üretiliyor. Yapısında yüksek oranda antioksidanlar, fitobesleyici maddeler ve değerli bir yağ asidi olan linoleic asit bulunuyor. Çabucak emilen yapısı, ciltte çok az yağlı his bırakıyor. Cilt bakım ürünleri, yağ bazlı yüz serumları ve yüz yağlarında kullanılan üzüm çekirdeği yağı, yaşlandırıcı serbest radikal zararına karşı antioksidan özelliği nedeniyle formüllere ekleniyor. Gözenekleri tıkayarak sivilce gibi cilt sorunlarına neden olabilen maddelere komodojenik deniyor.

Üzüm çekirdeği yağı

Doğal yağların içinde en hafif yapılı olanlardan biri üzüm çekirdeği yağı. Ürünlerinizin içerik listesinde Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil olarak görebilirsiniz. Bu yağ üzüm çekirdeklerinin ezilmesiyle üretiliyor. Yapısında yüksek oranda antioksidanlar, fitobesleyici maddeler ve değerli bir yağ asidi olan linoleic asit bulunuyor.

Çabucak emilen yapısı, ciltte çok az yağlı his bırakıyor. Cilt bakım ürünleri, yağ bazlı yüz serumları ve yüz yağlarında kullanılan üzüm çekirdeği yağı, yaşlandırıcı serbest radikal zararına karşı antioksidan özelliği nedeniyle formüllere ekleniyor.

Gözenekleri tıkayarak sivilce gibi cilt sorunlarına neden olabilen maddelere komodojenik deniyor.

 Avokado yağı Avokado meyvesinden elde edilen bu yağ, cildin güzelliğini destekleyici squalenedoymamış yağ asitleri ve antioksidan A, B1, B2, D ve E vitaminleri ile yaşlanma karşıtı ve nemlendirici ürünlerde kullanılıyor. Yumuşatıcı, besleyici ve nemlendirici özellikleriyle olgun, kuru veya hassas ciltler için yapılan ürünlerin formülüne ekleniyor. Orta yoğunlukta akışkanlığa sahip bu yağ tek başına cilde uygulandığında yağlı ve mumsu bir his veriyor. İçerik listesinde Persea Gratissima (Avocado) Oil olarak tanımlanıyor.

Avokado yağı

Avokado meyvesinden elde edilen bu yağ, cildin güzelliğini destekleyici squalenedoymamış yağ asitleri ve antioksidan A, B1, B2, D ve E vitaminleri ile yaşlanma karşıtı ve nemlendirici ürünlerde kullanılıyor.

Yumuşatıcı, besleyici ve nemlendirici özellikleriyle olgun, kuru veya hassas ciltler için yapılan ürünlerin formülüne ekleniyor. Orta yoğunlukta akışkanlığa sahip bu yağ tek başına cilde uygulandığında yağlı ve mumsu bir his veriyor. İçerik listesinde Persea Gratissima (Avocado) Oil olarak tanımlanıyor.

 Ayçiçeği yağı Genelde yemeklerde görmeye alıştığımız ayçiçek yağının kozmetik ve cilt bakım ürün formüllerinde de kullanıldığını biliyor muydunuz? A, B, D ve E vitaminleri ve minerallerce zengin olan ayçiçek yağı yumuşatıcı, sakinleştirici, nemlendirici özellikleri nedeniyle kullanılıyor. Orta emilime sahip ve tek başına uygulandığı zaman hafif yağlı bir his bırakan ayçiçek yağı olgun, yaşlanmaya eğimli, kuru ve hassas ciltler için yapılan cilt bakım ürünlerinin yapısına eklenebiliyor. Bu ürünlerin içerik listesinde Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil olarak görebilirsiniz.

Ayçiçeği yağı

Genelde yemeklerde görmeye alıştığımız ayçiçek yağının kozmetik ve cilt bakım ürün formüllerinde de kullanıldığını biliyor muydunuz? A, B, D ve E vitaminleri ve minerallerce zengin olan ayçiçek yağı yumuşatıcı, sakinleştirici, nemlendirici özellikleri nedeniyle kullanılıyor.

Orta emilime sahip ve tek başına uygulandığı zaman hafif yağlı bir his bırakan ayçiçek yağı olgun, yaşlanmaya eğimli, kuru ve hassas ciltler için yapılan cilt bakım ürünlerinin yapısına eklenebiliyor. Bu ürünlerin içerik listesinde Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil olarak görebilirsiniz.

 Jojoba yağı En değerli yağlardan biri sayılan jojoba yağını ürünlerinizin içerik listesinde Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil olarak görebilirsiniz. Yoğun dokulu fakat çabuk emilime sahip jojoba yağı cildin doğal yağ yapısına (sebum) benzeyen kompozisyonuyla nemlendirici cilt bakım ürünlerinde özellikle kullanılıyor. Kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıvı altın olarak tanımlanan jojoba yağının üretiminin az ama yararlı özellikleri nedeniyle talebinin yüksek olması, bu yağı oldukça değerli hale getiriyor. Yüksek oranda jojoba yağı içeren ürünlerin pahalı olmasının sebebi de bu. Tek başına cilde uygulandığında ağır, yağlı veya yapışkan his vermiyor. Cildin sebum katmanına benzeyen yapısıyla, jojoba yağı uygulandığında doğal bir katman gibi cildi satenimsi pürüzsüz dokunuşla sarmalıyor. Gerekli yağ asitleri ve antioksidan E Vitamini içeren yapısıyla ışıltılı ve yumuşak bir görünüş sağlıyor.

Jojoba yağı

En değerli yağlardan biri sayılan jojoba yağını ürünlerinizin içerik listesinde Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil olarak görebilirsiniz. Yoğun dokulu fakat çabuk emilime sahip jojoba yağı cildin doğal yağ yapısına (sebum) benzeyen kompozisyonuyla nemlendirici cilt bakım ürünlerinde özellikle kullanılıyor.

Kozmetik ve cilt bakım endüstrisinde sıvı altın olarak tanımlanan jojoba yağının üretiminin az ama yararlı özellikleri nedeniyle talebinin yüksek olması, bu yağı oldukça değerli hale getiriyor. Yüksek oranda jojoba yağı içeren ürünlerin pahalı olmasının sebebi de bu.

Tek başına cilde uygulandığında ağır, yağlı veya yapışkan his vermiyor. Cildin sebum katmanına benzeyen yapısıyla, jojoba yağı uygulandığında doğal bir katman gibi cildi satenimsi pürüzsüz dokunuşla sarmalıyor. Gerekli yağ asitleri ve antioksidan E Vitamini içeren yapısıyla ışıltılı ve yumuşak bir görünüş sağlıyor.

 Zeytin Yağı Yüz yıllardır Akdeniz veEge’nin sıvı altını olan zeytin yağı, Romalılar döneminden bu yana cilt ve saç bakımında kullanılıyor. Nemlendirici ve antioksidan özellikleriyle cilt bakım ürünlerinde besleyici ve yumuşatıcı olarak tercih ediliyor. İçerik listesinde Olea Europaea (Olive) Fruit Oil olarak görebilirsiniz.

Zeytin Yağı

Yüz yıllardır Akdeniz veEge’nin sıvı altını olan zeytin yağı, Romalılar döneminden bu yana cilt ve saç bakımında kullanılıyor. Nemlendirici ve antioksidan özellikleriyle cilt bakım ürünlerinde besleyici ve yumuşatıcı olarak tercih ediliyor. İçerik listesinde Olea Europaea (Olive) Fruit Oil olarak görebilirsiniz.

 Doğal yağları veya yağ içeren ürünleri seçerken önemli noktalar Bu yazıda oldukça geniş bir yelpazeden sadece belli başlı yağlara anlatıldı. Ancak doğadan elde edilmesi veya üretilmesi zor ve bir o kadar değerli daha bir çok bitkisel kökenli yağ var.

Doğal yağları veya yağ içeren ürünleri seçerken önemli noktalar

Bu yazıda oldukça geniş bir yelpazeden sadece belli başlı yağlara anlatıldı. Ancak doğadan elde edilmesi veya üretilmesi zor ve bir o kadar değerli daha bir çok bitkisel kökenli yağ var.

 Doğal yağ ya da doğal yağ içeren ürünler alırken özellikle dikkat etmeniz gerekenler: * Bazı yağ bazlı yüz serumları, yağları ve yüz temizleyicileri yüzde 80 ile 100 oranında, değişik yağ birleşimlerinden yapılabiliyor. Bitkisel, botanik yağlarının hangisinin veya hangi karışımın iyi geldiğini cildinizin verdiği reaksiyona göre anlayabilirsiniz. * Doğal yağ içeren ürünlerin gerçekten doğal olduğunu anlamak için içeriğini dikkatli okuyun. Doğal yağların, mineral yağ gibi doğal olmayan yağlarla seyreltilmediğine dikkat edin. * Tek başına bir yağ veya yağ karışımını kullanmayı tercih ederseniz mutlaka en iyi kaliteli ürünü seçin.

Doğal yağ ya da doğal yağ içeren ürünler alırken özellikle dikkat etmeniz gerekenler:

* Bazı yağ bazlı yüz serumları, yağları ve yüz temizleyicileri yüzde 80 ile 100 oranında, değişik yağ birleşimlerinden yapılabiliyor. Bitkisel, botanik yağlarının hangisinin veya hangi karışımın iyi geldiğini cildinizin verdiği reaksiyona göre anlayabilirsiniz.

* Doğal yağ içeren ürünlerin gerçekten doğal olduğunu anlamak için içeriğini dikkatli okuyun. Doğal yağların, mineral yağ gibi doğal olmayan yağlarla seyreltilmediğine dikkat edin.

* Tek başına bir yağ veya yağ karışımını kullanmayı tercih ederseniz mutlaka en iyi kaliteli ürünü seçin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ